A dráma folytatódik

2020.11.05.

Szerző: Berill Shero

Comments

Hatásvadász cím egy blogbejegyzésnek, de nem ez a célja. A címet a regény egyik fejezetéből kölcsönöztem. A korábbi pechszéria drámává fajult. Lássuk az eseményeket időrendben.

A Duna Plázában találkoztam személyesen az olvasóimmal, kötetlen beszélgetés keretében adtam át a könyveket. Az este egészen addig remek hangulatban telt, mígnem kaptam egy telefont, hogy közeli hozzátartozóm kórházba került. A helyzetet az tovább nehezítette, hogy előttem állt még két bemutató, közben a kocsi is vacakolt. Már a kórházba eljutni is kihívás volt. Szerencsére a műtét jól sikerült, de nem kívánom senkinek azt az érzést, amit a kórházi folyosón órákon keresztül átéltünk. Éjjel viszonylag keveset aludtam, attól rettegtem, hogy megcsörren a telefon… A kevés alvás, sok stressz eredménye egy kiadós migrén lett, a rosszabb fajtából.

Ilyen előzmények után érkezett el a csütörtöki, szentendrei bemutató. Tudtam, hogy nem hagyhatom cserben azokat, akik számítanak rám, miattam jönnek el a rendezvényre. Beszélgetőpartnerem, Kincses Móni remek helyszínt talált.  Korábban érkeztem, így volt időm kicsit nézelődni. Fimon falatok társaságában vártuk a közönséget. 

A Barlang hangulata passzolt a krimihez, sejtelmes félhomály fogadta az érkezőket. Szerencsére itt is voltak szép számmal. Érdeklődésükkel megtiszteltek régi barátok, írótársak az ország minden pontjáról – amiért nagyon hálás vagyok nekik – és általam nem ismert emberek is. 

Könyvbemutató Berill Shero Halál a szalonban

A Barlang hangulata passzolt a krimihez, sejtelmes félhomály fogadta az érkezőket. Szerencsére itt is voltak szép számmal. Érdeklődésükkel megtiszteltek régi barátok, írótársak az ország minden pontjáról – amiért nagyon hálás vagyok nekik – és általam nem ismert emberek is.

Móni felkészülten kérdezgetett, a jelenlévők azt mondták, nem látszott egyikünkön se, hogy izgulunk. Jó hangulatú beszélgetésnek lehettek fültanúi, akik odalátogattak. Kérdéseket is kaptam, hamar elrepült az idő.

A másnapi rendezvénynek a K Galéria adott otthont a belvárosban. A tulajdonosok még az utolsó pillanatban is szépítették a helyszínt. Pozitív személyiségük és kedvességük azonnal elbűvölte az érkezőket, akik a bemutató előtt megtekintették a galériában kiállított műveket.

Könyvbemutató Berill Shero Halál a szalonban
Könyvbemutató Berill Shero Halál a szalonban

A péksüti annyira ízlett mindenkinek, hogy a végén többen vásároltak még. Ráadásul a festmények közül is akadt komoly érdeklődésre számot tartó. A kellemes légkör itt is adott volt, a közönség interaktívan vett részt a beszélgetésben. Beke Borival bármikor remekül elcseverészünk, most se volt ez másképp.  A különtermet megtöltöttük, írótársak, barátok érkeztek és innen se távoztam üres kézzel.

Könyvbemutató Berill Shero Halál a szalonban

A bemutatókon időről időre előkerül, honnan jött az írói álnevem, hogyan ejtik és van-e jelentése.  Berill Serónak kell ejteni, a Shero középiskolai becenévből jött, ehhez kerestünk a barátaimmal az első megjelenés előtt passzoló nevet. A Berill azon kívül, hogy jól hangzik, valódi drágakő, nem csak egy női név. A tiszta berill zöld színű, ami az egyik kedvenc színem, így könnyű volt vele azonosulni.

A bemutatók sora idén véget ért. Remélem jövőre az új könyvem kapcsán ismét találkozunk!

Régebbi bejegyzéseim

Traktoros Lali és a karantén

Az INDEX.hu ezt a cikkemet is érdekesnek találta, és címlapon hozta 2020. 04. 30-án!  "Csumi Aranyapáim! Nem tűntem el, sőt a korona is elkerült eddig, de a földeken azért van munka. Oda ebből a mizériából szerencsére viszonylag kevés jut el. Megmondom őszintén a...

Balatoni biciklitúra – Hévíz-Révfülöp

Régebbi blogbejegyzéseim megjelenésekor az INDEX.hu többet is érdekesnek talált, és címlapon hozta! Az alábbi cikket 2017.06.24-én írtam. A második nap egy remek svédasztalos reggelivel indult. Az eső felhőknek nyoma sem maradt, az éjjeli viharra csak a pocsolyák...

Mustang találkozó

Régebbi blogbejegyzéseim megjelenésekor az INDEX.hu többet is érdekesnek talált, és címlapon hozta! Az alábbi cikket 2019.04.14-én írtam.   Tahitótfalun a kempingben kapott helyet a 13. Mustang találkozó. Régi és új paripák nyerítettek, mindenki talált kedvére...

Bécs-Passau-Scharding – 7. nap Ybbs – avagy a világ körüli biciklitúra

Régebbi blogbejegyzéseim megjelenésekor az INDEX.hu többet is érdekesnek talált, és címlapon hozta! Az alábbi cikket 2016.09.09-én írtam. A reggel remekül indult. Ferdinand rákérdezett a "városnéző" pólóként aposztrofált aikidos felsőmet látva, hogy karatézom-e....

Veronai busztragédia

Régebbi blogbejegyzéseim megjelenésekor az INDEX.hu többet is érdekesnek talált, és címlapon hozta! Az alábbi cikket 2017.01.21-én írtam. (Kép forrása: EPA)   A reggeleim a hírek hallgatásával és olvasásával indulnak. A mai hír megrázott. Az összes média az olasz...

0 Comments

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük