Nincs ötleted karácsonyra? Itt a remek alkalom, rendeld meg most 2.500 Ft plusz postaköltségért a Halál a szalonban című krimimet 2020.12.10-ig! rendelj még most!

Lyukas nadrág és szívmelengető emberek, avagy ilyen egy könyvbemutató

2020.10.04.

Szerző: Berill Shero

Comments

A könyvkiadás elég sok izgalommal és még több munkával jár. Viszont, ahogy már láttátok/olvastátok, célegyenesben vagyok. Megjelent a krimim, az Aposztróf kiadó gondozásában.

A Halál a szalonban címet viselő művemmel már két könyvbemutatón vagyok túl, ezekről írok most nektek.

Az elsőre szeptember 19-én a Margit-szigeten került sor a Magyar Íróképző által szervezett pikniken. Beszélgetőpartnerem az a Zsiga Henrik volt, akinek nem győzök elég hálás lenni, mivel nagyon sokat tanultam tőle az írástechnikától az önmenedzselésen át mindenféléről.

De ne szaladjunk ennyire előre. Meg kell említsem Bíró Márti és Varga Bori írótársaimat is, akik megtiszteltek azzal, hogy miattam jöttek ki. Egyikőjük se érkezett üres kézzel és mindketten azt mondták, hogy nagyon büszkék rám. Ez a momentum nagyon sokat jelentett, főleg annak tükrében, hogy némi csúszással indultam, sok pakkal, félúton elhagytam az üdítőmet és még a ruhatáramat se sikerült jól belőni. Mikor elindultam hűvös volt, mire odaértem meg lehetett gyulladni, én pedig rosszul viselem a meleget.  Viszont a többiek lelkesedése és jó hangulata hamar átragadt rám is, így mire a bemutatóra került sor, már teljesen felengedtem. Meg kell valljam, az elején azért feszengtem kicsit, mert Bódi Attila Pax című szépirodalmi regénye után úgy éreztem, nehéz lesz az én szórakoztatásra készült írásomról fesztelenül beszélgetni. Viszont a friss levegő, a remek társaság és a természet közelsége megtette hatását. A bemutató feeling megvolt, Henrikkel a többiekkel szemben, kiemelt helyen, horgászszékeken foglaltunk helyet, a hallgatóság meg plédeken velünk szemben. Szerintem sokat adott a hely és az ismerős közeg a bemutató sikeréhez. Henrik értőn kérdezett, sokat nevettünk.  Érintettük a regény keletkezésének körülményeit, az írói álnevemet és még sok mást is. 

Pikk-pakk elrepült az idő, rengeteg kérdést kaptam. Jó érzés volt a dedikált példányokat új tulajdonosaiknak átadni. A kép még bőven a könyvbemutató előtt készült.

Könyvbemutató Berill Shero Halál a szalonban

/Fotó: Bíró Márti/

Úgy tűnik, valami mindig történik, mielőtt bemutatóra mennék. Az elsőnél elhagytam az üdítőmet, a másodiknál – melynek a váci Lyra Könyvesház adott otthont szeptember 25-én – pedig majdnem lyukas nadrágban indultam el. Vicces, hogy előző este kikészítettem a szettemet és felpróbáltam, erre az indulás előtti percekben konstatáltam, hogy középen elengedett a varrás (csak zárójelben jegyzem meg, hogy nagyon remélem a fennmaradó két bemutató mentes lesz ilyen malőröktől).

Korábban felkért moderátoromnak egy előre nem látott esemény miatt le kellett mondania a bemutatót, de szerencsémre Molnár Kitti írótársam be tudott ugrani. Mindketten izgultunk, de a jelenlévők azt mondták, hogy ez szerencsére nem volt látványos és gördülékenyen társalogtunk. Meglepetésben itt is részem volt. Szintén írótárs érkezett Tóth-Horváth Judit személyében, akinek a kisugárzása és pozitív személyisége óhatatlanul kisimítja az idegeket. A megjelentek mindegyike kiemeleten fontos számomra, ki ezért, ki azért, remélem nem sértődnek meg, hogy őket nem sorolom fel név szerint. Először csak néhány szék volt letéve tisztes távolságban egymástól, aztán ahogy gyűltek a maszkos emberek, úgy bizonyult egyre szűkebbnek a tér. Azt hiszem, olyan 25-en lehettünk. Itt is voltak nagy nevetések, a közönség értőn hallgatott és amikor kimaradt egy általuk jól ismert részlet a mondandómból, ők pótolták.  Interaktív volt és nagyon jó hangulatú. Innen se távoztam üres kézzel, kaptam ajándékokat, holott azt hittem én lepem meg a hallgatóságot a könyvemmel.

Könyvbemutató Berill Shero Halál a szalonban

/Fotó:  Lakatos-Vincze Rita/

A Váci Naplóba született egy cikk a bemutatóról – köszönet a szerzőnek – melyet korábbi bejegyzésbe feltettem.

Továbbá itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem beszélgetőpartnereimnek a remek kérdéseket és mind a Magyar Íróképzőnek, mind a Lyra Könyvesháznak a lehetőséget a bemutató megtartására.

Régebbi bejegyzéseim

Traktoros Lali és a karantén

Az INDEX.hu ezt a cikkemet is érdekesnek találta, és címlapon hozta 2020. 04. 30-án!  "Csumi Aranyapáim! Nem tűntem el, sőt a korona is elkerült eddig, de a földeken azért van munka. Oda ebből a mizériából szerencsére viszonylag kevés jut el. Megmondom őszintén a...

Balatoni biciklitúra – Hévíz-Révfülöp

Régebbi blogbejegyzéseim megjelenésekor az INDEX.hu többet is érdekesnek talált, és címlapon hozta! Az alábbi cikket 2017.06.24-én írtam. A második nap egy remek svédasztalos reggelivel indult. Az eső felhőknek nyoma sem maradt, az éjjeli viharra csak a pocsolyák...

Mustang találkozó

Régebbi blogbejegyzéseim megjelenésekor az INDEX.hu többet is érdekesnek talált, és címlapon hozta! Az alábbi cikket 2019.04.14-én írtam.   Tahitótfalun a kempingben kapott helyet a 13. Mustang találkozó. Régi és új paripák nyerítettek, mindenki talált kedvére...

Bécs-Passau-Scharding – 7. nap Ybbs – avagy a világ körüli biciklitúra

Régebbi blogbejegyzéseim megjelenésekor az INDEX.hu többet is érdekesnek talált, és címlapon hozta! Az alábbi cikket 2016.09.09-én írtam. A reggel remekül indult. Ferdinand rákérdezett a "városnéző" pólóként aposztrofált aikidos felsőmet látva, hogy karatézom-e....

Veronai busztragédia

Régebbi blogbejegyzéseim megjelenésekor az INDEX.hu többet is érdekesnek talált, és címlapon hozta! Az alábbi cikket 2017.01.21-én írtam. (Kép forrása: EPA)   A reggeleim a hírek hallgatásával és olvasásával indulnak. A mai hír megrázott. Az összes média az olasz...

0 Comments

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük